Jubileumgalashow Factorium 150 jaar | zaterdag 16 februari 2019 | Factorium Tilburg

Factorium 150 jaar!

In 2019 bestaat het Factorium, de voormalige Tilburgse Dans- en Muziekschool, maar liefst 150 jaar! In het Factoriumtheater zie je een wervelende show over de bijzondere en rijke muziekgeschiedenis van de stad. Je komt ogen en oren tekort omdat er zoveel prachtige verhalen te vertellen zijn die vormgegeven worden door de kunstenaars/docenten en jonge talenten die Tilburg en Goirle rijk zijn! Je ziet ruim 100 performers van alle leeftijden en van alle disciplines. Toptalenten die al op menig ander podium hebben gestaan!

Orpheus en het Factorium

Hoewel er aanvankelijk in de periode medio 1850 alleen over een muziekschool voor het centrum wordt gesproken, blijkt het idee ook in het stadsdeel ‘Goirke’ te leven. Zelfs loopt de sinds 1864, dus pas kort gevormde Harmonie “Orpheus” daarmee voorop. Om van de opleiding van aspirant-leden van de harmonie iets ‘degelijks en duurzaams’ te maken is op voorstel van de dirigent een muziekschool opgericht. Daarmee heeft onze vereniging de grondbeginselen gelegd voor de huidige muziekschool “Factorium”.

We zijn dan ook zeer verheugd dat we een muzikale bijdrage kunnen leveren aan de galavoorstelling. Voor meer informatie verwijzen we naar de website van Factorium.

Galavoorstelling

Honderdvijftig jaar onderwijs in muziek en dans (en later: theater): ook dat maakt Tilburg tot een bijzondere cultuurstad en dat willen we vieren. Omdat we samen opstaan voor cultuur. Voor alle inwoners van Tilburg en Goirle.

De Galavoorstelling is gebaseerd op de rijke muziekgeschiedenis van deze stad. Een wervelende show waarin u ogen en oren te kort komt omdat er zo veel prachtige verhalen te vertellen zijn die vormgegeven worden door de kunstenaars/docenten en jonge talenten die Tilburg en Goirle rijk zijn.