Try-out Concert II | zaterdag 10 november 2018 | BeneVia Muziekcentrum

Deelname aan een Concertconcours vraagt een goede voorbereiding. Daarom geven we op 10 november een tweede try-out concert, samen met de Fanfare Door Samenwerking Sterk uit Aarlanderveen en het Dordrechts Philharmonisch Orkest.

DSS Aarlanderveen

Oorspronkelijk was de muziekvereniging een rooms-katholieke fanfare. Tot het begin van de zestiger jaren was de muziekvereniging een gezelschap waar vooral gezelligheid erg belangrijk was. De directie werd veelal door plaatselijke amateurs gevoerd. In 1954 werd het predikaat rooms-katholiek van de vereniging (met instemming van de pastoor) opgeheven. Hoewel de gezelligheid nog steeds hoog in het vaandel staat, liggen de muzikale ambities en prestaties van het orkest inmiddels op een landelijk hoog niveau en wordt er op alle vlakken met professionals gewerkt. Het fanfareorkest staat onder leiding van Danny Oosterman.

De Phil

Het Dordrechts Philharmonisch Orkest, is opgericht in 1925 en bestaat uit diverse orkesten. Het vlaggenschip van de vereniging is het groot harmonie-orkest (De Phil). Dit orkest behoort tot de hoogste muziekafdeling van Nederland, de 1e divisie.