Wereldpremière Requiem for a future war | zondag 4 november 2018 | Broekhovense Kerk

Op zondagmiddag 4 november 2018 geeft Koninklijke Harmonie Orpheus haar tweede try out concert ter voorbereiding op haar deelname aan het Concertconcours in Zutphen op 18 november.

U kunt deze zondagmiddag in de Broekhovense kerk te Tilburg getuige zijn van de wereldpremière van “Requiem for a future war” uitgevoerd door Koninklijke Harmonie Orpheus onder leiding van Hardy Mertens, zowel onze dirigent als componist van dit indrukwekkende muziekstuk.

Hardy heeft ruim 2 maanden gewerkt aan “Requiem for a Future War”. Deze compositie voor harmonieorkest is gebaseerd op een confronterende klaagzang over de onvermijdelijke, jammerende slachtoffers van een mogelijke 3e Wereldoorlog en is geïnspireerd op de ideeën van Frans Geraedts. Met dit werk geeft de componist uitdrukking aan de huidige spanningen in onze wereld.

Het muziekstuk is tevens geïllustreerd met een gedicht dat is geschreven door Vera Hofman. De regels van dit Engelstalige gedicht beginnen herhaaldelijk met de woorden Anxiety, Erasure, Fate en Chaos (Angst, Verwijdering, het Lot en Chaos).

Bereid u voor op een apocalyptische getuigenis waarbij u probeert te vluchten voor het onvermijdelijke, op zoek naar overlevenden. Waanzin, leegte en verdriet staan in dit muziekstuk centraal. Hardy omschrijft de muziek als “muziek waar eigenlijk niemand naar wil luisteren…”. Wij hopen echter dat uw nieuwsgierigheid gewekt is!

Als gastorkest verwelkomen wij de muzikanten van Koninklijke Harmonie Phileutonia Eindhoven. Zij staan onder de deskundige leiding van Robbert Vos. Phileutonia behoort tot de top van harmonieorkesten in de regio Eindhoven. Tijdens dit concert vertolken zij het sfeervolle muziekwerk Symphony No. 1 “The Lord of the Rings” van Johan de Meij.