Winterconcert | zondag 17 december 2017 | Concertzaal Theaters Tilburg

Op 17 december geven we samen met het Koninklijke Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia en koor Deining een sfeervol Winterconcert in de Concertzaal van Theaters Tilburg. Met dit mooie concert komt u in de juiste stemming voor de aankomende feestdagen. Mis dit concert niet, en bestel tijdig uw kaarten via onze site. Want op is op!

Onderstaand kunt u alvast een indruk krijgen van de deelnemende verenigingen en wat zij zoal muzikaal voor u in petto hebben.

Koninklijk Mannenkoor Sint Caecilia

Dit roemruchte mannenkoor, 140 jaar geleden opgericht, telt ruim 70 zangers en beschikt over een breed repertoire van klassieke en moderne werken. Bekend zijn de grote producties van de laatste jaren zoals het ‘Stabat Mater’ van Karl Jenkins (2012), het ‘Sounds of Liberty’ concert (2015) en op 26 maart jl. het jubileumconcert ‘Met Vlag en Wimpel’. De muzikale leiding is in handen van dirigent/componist Anton Kropivšek. Solisten vandaag zijn: Eva Emmen (sopraan) en Pieter van Aarle (bariton).

Koor “Deining”

Deining zingt voornamelijk klassieke niet-religieuze koormuziek met de nadruk op kwaliteit en originaliteit. Daarnaast houden we ons momenteel ook bezig met het instuderen van composities van hedendaagse Brabantse componisten.
Bijzonder aan Deining is het hoge ambitieniveau gecombineerd met het feit dat we het erg leuk vinden om bij elkaar te zijn. We geven regelmatig kleine concerten en streven om periodiek een grotere productie te brengen. De uitvoeringen dienen niet alleen een hoge muzikale kwaliteit uit te stralen, ook de theatrale vormgeving krijgt maximale aandacht.

Het koor zingt meestal vierstemmig en a capella, geeft regelmatig kleine concerten met periodiek een grotere productie. Deining is opgericht in 1986, telt op dit moment 22 leden en staat onder leiding van dirigent Jan Janovcik.

Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg

Deze ‘muzikale trots van Tilburg’ werd opgericht in 1864 en kan terugkijken op een rijke en succesvolle historie van ruim 150 jaar, waarin het een reeks eerste prijzen met onderscheiding behaalde tijdens de concoursdeelnames.

Het orkest telt momenteel circa 60 leden en staat onder leiding van dirigent/componist Hardy Mertens. U kunt tijdens dit concert o.a. genieten van de bekende ‘Piet Hein Rhapsody’, van Peter van Anrooij.

Nadere informatie
  • Locatie: Concertzaal Theaters Tilburg, Louis Bouwmeesterplein 1, Tilburg
  • Aanvang: 14:30
  • Entree: € 12,50

U kunt uw kaarten vooraf reserveren via het mailadres tickets@khorpheus.nl. Vermeld hierbij uw naam en het aantal gewenste kaarten. Daarnaast maakt u het totaalbedrag over op IBAN   NL74 RABO 0191262838. Uw kaarten liggen dan op zondag 17 december gereed bij de entree van de Concertzaal.