Concertconcours Enschede 2007

Concertconcours Enschede

Een dag om nooit te vergeten

Op 18 november 2007 hebben we deelgenomen aan het Concertconcours van de KNF te Enschede. Na een relatief rustige en ontspannende voorbereiding vertrok Orpheus met 78 muzikanten richting het Muziekcentrum in Enschede. Orpheus nam deel in de 1e divisie “nieuwe stijl”.
Het werk “Il Conte dell’Acqua” werd door ons eigen lid Matthias van Nispen tot Pannerden gecomponeerd. In dit werk speelde onze saxofonist Jules van de Loo een boeiende solistenrol op saxofoon. Beluister onderstaand de opnamen van dit Concertconcours.

Sara’s Soul – Hardy Mertens
Figuers Sonores – Henk Badings

Il Conte dell Acqua – Matthias van Nispen tot Pannerden

Danse Funambulesque – Jules Strens

En dan het resultaat…

Wederom heeft Orpheus haar muzikale kunnen tijdens dit Concertconcours bewezen. De juryleden Rob Goorhuis (voorzitter), Lex van Diepen en Wim Jongen kenden de volgende punten toe:

– 91,83 punten voor het verplicht werk;
91,50 punten voor de overige werken;
Totaal: 91,67 punten.

Met dit gemiddelde puntenaantal van 91,67 behaalde  Orpheus voor de negende achtereenvolgende maal een 1e prijs met onderscheiding!

logo.groot.KHOBekijk HIER het juryrapport.

logo.groot.KHOBekijk HIER het diploma van dit concertconcours.

Erediploma KNFm

Met dit puntenaantal wist Orpheus tevens aanspraak te maken op het Erediploma van de KNFm. Orpheus behaalde namelijk in 2007 het hoogst aantal punten van alle concoursen in de 1e divisie, sectie harmonie.

logo.groot.KHOBekijk HIER het Erediploma 2007 van de KNFm.