Spreken is zilver,
blazen is goud!

Concertconcours 2018…wederom een 1e prijs met lof!

Op zondag 18 november 2018 was het eindelijk zover. Na een uiterst relaxte voorbereiding en een drietal try-out concerten waren we er klaar voor. De MBGF (Muziekbond Gelderland-Flevoland) voorzag met Theater de Hanzehof te Zutphen in een uitstekende en sfeervolle concoursaccommodatie, alwaar de Koninklijke Harmonie Orpheus op zondagavond als laatste orkest van dit Concertconcours het podium betrad. En met succes!

Uitdagend programma

Nadat onze 75 leden hadden plaatsgenomen op het podium betrad onze dirigent Hardy Mertens met veel energie en passie het podium. Voorafgaand aan het concours liet Hardy al meerdere keren blijken dat hij ongelofelijk veel zin had om muziek te maken. En dát had iedereen, zonder uitzondering. Zin in musiceren én opperste concentratie was ook op zijn plaats, zeker gezien het uitdagende repertoire dat we gekozen hadden. Met name de uitvoering van “Requiem for a future war” heeft zowel bij het aanwezige publiek als de jury een onuitwisbare indruk achter gelaten. Eerlijk gezegd moest zowel ons orkest als het publiek na afloop wel even bekomen van de aangrijpende compositie van onze eigen dirigent Hardy Mertens. Gelukkig konden we ons optreden met een vrolijke noot besluiten. Dat kon niet anders zijn dan de ‘Tratta-mars”, gecomponeerd door Matthias van Nispen tot Pannerden, ook lid van ons orkest. Bekijk HIER de foto’s van het Concertconcours die gemaakt zijn door onze trouwe fotograaf Wouter Riel. Wouter, enorm bedankt!

En dan de uitslag

Die konden we, mede doordat we op het podium zaten en de betreffende spreker slecht verstaanbaar was, niet echt volgen. Maar al snel, en met name aan de bar,  werd duidelijk dat het juryteam bestaande uit Danny Oosterman (voorzitter), Tijmen Botma en Arnold Span ons optreden waardeerde met een puntentotaal van maar liefst 91,67. Daarmee behaalde ons orkest voor de 11e achtereenvolgende keer een 1e prijs met lof der jury! Tevens betekende dit het hoogst aantal punten in de 1e divisie van dit Concertconcours. Onderstaand de overige resultaten van zondag 18 november 2018.

Interessante handschriften..

Uiteraard hebben we van de driekoppige jury een uitgebreid juryrapport mogen ontvangen. Echter, we hebben wat tijd nodig om deze te ontcijferen. Toch willen we jullie niet onthouden van een aantal zinsneden die goed leesbaar zijn…

“Bravo!! Blij dat er weer eens een werk van Badings gaat. Bedankt!”.

“Mooie saxgroep en fraaie bugelist. Dirigent en orkest complimenten met uw optreden! Zeer veel positiefs en fraais beluisterd!”.

“Beste Hardy, proficiat met deze indrukwekkende compositie. Laten we hopen dat het er nooit van komt. Het was indrukwekkend!!”.

“Indrukwekkende compositie gespeeld door een prachtig en zeer toegewijd orkest!!