Spreken is zilver,
blazen is goud!

Terugblik Nieuwjaarsconcert | Drink Schrobbelèr!

Sinds kort mogen we een nieuwe hoofdsponsor verwelkomen in de vorm van Schrobbelèr. Onder de Tilburgers is deze kruidenlikeur wel bekend, maar ook buiten Brabant wordt Schrobbelèr steeds meer genuttigd. Deze Brabantse traditie ontstond in de jaren ’70, in het huisbarretje van Jan Wassing. Inmiddels is Schrobbelèr een gewaardeerde sfeerverhoger. Zoals de vrienden van Jan ooit kennis maakten met zijn smaak, warmte en vriendschap, laat Schrobbelèr je nu hetzelfde proeven.

Op 12 januari 2020 organiseerde de koninklijke Harmonie Orpheus voor de derde keer haar Nieuwjaarsconcert in wijkcentrum De Baselaer, alwaar we ook repeteren. En met succes! Ook deze editie werd druk bezocht en het is hartverwarmend om te zien hoe het aanwezige publiek, veelal buurtbewoners, genieten van onze muziek. Na het concert van Orpheus verzorgde de River Aa Bigband uit Veghel onder leiding van onze klarinettist Theo Gerris nog een spetterend optreden, waarvan de overvolle zaal eveneens genoten heeft!

 

Drink Schrobbelèr!

Om onze nieuwe sponsor extra aandacht te geven hebben we tijdens ons concert een muzikale ode gebracht aan Schrobbelèr middels het bekende lied dat veelal tijdens carnaval gezongen wordt. Mede dankzij het entertainment van onze bassist Theo de Beer hebben we het aanwezige publiek zover weten te krijgen om dit lied, op de melodie van “Griechischer Wein”van Udo Jurgens, mee te laten zingen. Daarbij ontpopte Theo zich als een ware artiest die met zijn humor, uitstraling én zang het publiek al snel op de hand kreeg. Deze muzikale Schrobbelèr mag zeker geproefd en beluisterd worden!