Spreken is zilver,
blazen is goud!

Geen repetitie…dan gaan we sporten!

Helaas kunnen we wegens het heersende COVID-19 virus niet repeteren en worden onze instrumenten wellicht minder gebruikt dan normaal. Of toch niet? Ons lid Joost van Genugten die bastuba speelt heeft een lucratieve en sportieve manier gevonden om toch bezig te blijven met zijn instrumenten.

Ode aan sportinstructeurs en musici die nu thuis zitten

Joost is beroepsmuzikant bij het orkest van de Koninklijke Marechaussee, lid van Orpheus, maar ook parttime groepsinstructeur bij Medifit. Voor zijn online lessen bij Medifit gebruikt hij wat binnen handbereik is, en dat zijn zijn tuba’s. Bij zijn oefeningen gebruikt hij onder andere een sousafoon die nagenoeg 20 kilo weegt. Thuis heeft hij vijf tuba’s en sousafoons liggen, materiaal genoeg dus! Zelf zegt Joost over het filmpje dat hij maakte: “Muziek is belangrijk voor bijna alle mensen. het biedt in omstandigheden als deze ook veel troost. Het is een gimmick, een grap, bedoeld om mensen te inspireren. Maar ook, of vooral, is het mijn ode aan de sportinstructeurs en musici die nu thuis zitten”.

Bekijk hieronder het sportieve actie van Joost en laat je inspireren. Joost, enorm bedankt voor je bijdrage in deze moeilijke tijd!