Spreken is zilver,
blazen is goud!

HET WAS EEN TOPCONCERT

recensie Verrassende Ontmoetingen

PR-Commissie | 25 april 2023

k

Op 23 april 2023 gaven we een prachtig concert in de Concertzaal van Theaters Tilburg in de concertserie Verrassende Ontmoetingen. Het was zeker een verrassend concert in samenwerking met het Nederlands Symfonisch Accordeonorkest o.l.v. Tim Fletcher. Wederom een topconcert waar we met trots op terug kunnen kijken!

Je merkt in het gehele orkest dat iedereen het bijzonder vindt om in de prachtige concertzaal van Theaters Tilburg te mogen spelen vertelt fluitiste Michelle Boonekamp. De akoestiek is er geweldig en door de gezonde spanning lijkt iedereen nog beter en met meer focus te spelen”. Voorafgaand aan het concert hadden we nog een korte soundcheck. Toen konden we eindelijk voor het eerst genieten van de prachtige solo van accordeonist Leo van Lierop in het werk Carnevale di Venezia met begeleiding van Orpheus. Dan klinkt het nummer toch ineens heel anders dan dat je alleen de begeleiding hebt gerepeteerd.

Om 20:00 uur startte het concert. Het Nederlands Symfonisch Accordeonorkest had de eer om het concert te openen en speelde een aantal prachtige stukken in het thema “De Kracht van Bach”.

Na afloop werd dit door het publiek dan ook beloond met een staande ovatie. Vervolgens was er een korte pauze en mochten wij ons naar het podium begeven. Na even afgestemd te hebben ging ons deel van het concert dan echt van start. Ons programma was toegespitst op Italië. We waren meteen duidelijk aanwezig na de eerste noten van La Forza del Destino.

Vervolgens speelden we het stuk Xenia Sarda gecomponeerd door onze eigen dirigent Hardy Mertens. Je zag Hardy enorm genieten van de mooie delen, waaronder de hoornsolo prachtig gespeeld door Karin. Hierna kwam de kern van onze verrassende ontmoeting: we speelden Carnavale di Venezia met als solist Leo van Lierop. Hardy werd hierop bijna emotioneel, zo mooi was het.

We vervolgden met de prachtige en frisse Italiaanse klanken uit Canzoni d’Italia. Dit bevatte alvast een voorproefje van ons afsluitende stuk.

Daarna was het podium voor onze dirigent Matthias van Nispen. Het publiek werd verrrast met Adios Núgoro Amada, startend met een muziekdoosje en eindigend met hetzelfde muziekdoosje in de regen.

Tot slot speelden we het welbekende Funiculi, Funicula in een sneltreinvaart, waarna we erg tevreden af konden sluiten aan de bar met een drankje en met de enorme opluchting dat het zo goed was gegaan. Op de afterparty heb ik super veel complimenten gehoord. Ik denk dat we er zeker weer een aantal fans bij hebben.

Op naar het volgende concert!