Spreken is zilver,
blazen is goud!

Huldiging jubilarissen

Meer dan 190 jaar Orpheus!

Traditiegetrouw huldigen we op de laatste repetitie van het eerste seizoen onze jubilarissen. Mensen die al meerdere jaren lid zijn van onze vereniging zetten we graag in het zonnetje. Want daar zijn we trots op. En dit jaar mochten we maar liefst 8 mensen huldigen, goed voor samen maar liefst 190 jaar Orpheus!

Matthias van Nipsen tot Pannerden – 12,5 jaar
Matthias is oud-leerling van onze dirigent Hardy, heeft inmiddels een mooie carrière als saxofonist bij de Luchtmachtkapel en is actief componist. Tegenwoordig speelt Matthias  slagwerk bij Orpheus en is het vooral de gezelligheid en de leuke mensen dat Orpheus voor hem nog steeds aantrekkelijk maakt.

Hinke Versantvoort – 12,5 jaar
Hinke speelde met veel enthousiasme baritonsaxofoon en was een deskundig bestuurslid, met name op het gebied van subsidieaanvragen. De laatst jaren heeft Hinke wegens gezondheidsredenen geen actief lidmaatschap kunnen uitoefenen, maar is ze met haar hart nog steeds betrokken bij Orpheus.

Cindy Peters – 20 jaar lid
Via haar vader, lid van Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia, kwam Cindy als fluitiste terecht bij Orpheus. Kenmerkend voor haar is dat als ze eenmaal ergens lid is, ze er ook helemaal voor gaat. En dat mag zeker gewaardeerd worden!

Theo de Beer – 25 jaar lid
Gestimuleerd door zijn moeder heeft Theo vele instrumenten bespeeld. Begonnen op klarinet, vervolgens tenorsaxofoon en uiteindelijk bastuba. Direct na de repetitie naar huis gaan komt bij Theo niet voor, hij amuseert zich na afloop uitstekend met zijn vrienden, en kan inmiddels geweldige anekdotes vertellen over vele humoristische momenten binnen Orpheus.

Remi Leunissen – 25 jaar
Als student vanuit het Limburgse Schimmert maakte Remi destijds via oud-dirigent Rinus van Hamond kennis met Orpheus, en vond hij al snel zijn muzikale passie. Tegenwoordig speelt hij bugel, cornet en trompet en is Remi al 11 jaar voorzitter, waarbij hij nog steeds geboeid wordt door “de muziek en de mensen daarachter”.

Marith de Beer – 30 jaar lid
Als dochter van oud-lid Theo Broek zat Marith al kleurend aan tafel tijdens de concerten, en op negenjarige leeftijd leerde ze noten lezen van “ons pa”. Aansluitend speelde ze vanaf 12 jaar klarinet en nu baritonsaxofoon. Wat haar blijft motiveren is de sfeer, het familiegevoel en de lol!

Ingrid Emmen – 30 jaar lid
Ingrid leerde Orpheus kennen via meerdere vriendinnen die al speelden bij Orpheus, en kreeg aansluitend theorieles van erelid en basklarinettist Rien Coolen. Als lid van de Jeugdharmonie Orpheus stroomde Ingrid door naar de “grote”, alwaar ze nog steeds verdienstelijk klarinet speelt, mede gedreven door de gezellige sfeer!

Loek van Dooren – 35 jaar lid
Al in zijn vroege jeugd speelde Loek orgel en piano, en zo leerde hij enkele leden van Orpheus kennen via het Tilburgse Politie Muziek Korps. Vervolgens sloot Loek zich als trombonist aan bij de harmonie en beleefde vooral zijn persoonlijke hoogtepunten tijdens de concertreis naar Cochem (1983) en de levensechte kanonnen tijdens de uitvoering van “Overture 1812” tijdens het 125-jarig jubileumconcert in de Schouwburg van Tilburg. Loek reist ondanks dat hij nu in Rotterdam woont graag naar Tilburg. Hij ziet Orpheus als een uitdagende, leuke en sociale vereniging!

(v.l.n.r.) Hardy Mertens – Remi Leunissen – Hinke Versantvoort – Matthias van Nispen tot Pannerden – Loek van Dooren – Ingrid Emmen – Cindy Peters – Theo de Beer – Marith de Beer.

Bijzonder moment

Vervolgens nam secretaris Ice Poelstra na de huldiging nogmaals het woord voor twee bijzondere momenten. Allereerst voor het feit dat dirigent Hardy Mertens als sinds 2002 dirigent is van Orpheus en onze vereniging dus 15 jaar met veel plezier, deskundigheid en vooral enthousiasme leidt. Daarom zetten we graag onze dirigent graag “in de bloemetjes”. Bloemetjes? Niet voor Hardy, daar is een goede set Italiaanse wijnen meer toepasselijk!

Vervolgens werd onze voorzitter Remi Leunissen gehuldigd als 40 jarig lid van de KNMO. Vanaf zijn zesde levensjaar werd hij lid van de plaatselijke Fanfare Sint Caecilia in Schimmert. Daarnaast speelde hij onder meer bij Brassband Limburg, het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest en Harmonie Sint Michael van Thorn. Tijdens zijn studie in Tilburg leerde hij Orpheus kennen, waar hij nog steeds zijn muzikale passie vindt. Voor zijn 40-jarig lidmaatschap ontving hij dan ook de gouden speld van de KNMO.

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren