Spreken is zilver,
blazen is goud!

HULDIGING JUBILARISSEN 2022

totaal 215 jaar lidmaatschap!

PR-Commissie | 7 juli 2022

k

Na de laatste repetitie voor de zomervakantie werden zoals ieder jaar onze jubilarissen gehuldigd. Het was feest want er waren maar liefst 6+1 jubilarissen, totaal goed voor 215 jaar Orpheus!

ONZE JUBILARISSEN

Cindy Peters (dwarsfluit) 25 jaar lid. Ook wel de stille kracht van de vereniging. Altijd trouw aanwezig, werkt hard voor de club als bibliothecaris en tegelijkertijd heel bescheiden. Toch was het dit jaar twee keer raak. Voor jouw harde werken ben je dit jaar uitgeroepen als “lid van het jaar” en vanavond vieren we een mooie mijlpaal. Je bent van grote waarde voor de vereniging en we hopen dat je er nog lang bij blijft.

Remi Leunissen (cornet, bugel) is onze huidige voorzitter en al 30 jaar lid. Zijn voorzittersrol vervult hij al 16 jaar. Een van zijn eerste activiteiten als voorzitter was het vernieuwen van het slagwerk. Remi is via onze toenmalige dirigent Rinus van Hamond bij Orpheus gekomen. In zijn ‘vrije tijd’ werkt Remi als architect, waar hij net zo nauwkeurig te werk gaat als bij Orpheus.

Theo de Beer (bas) is 30 jaar lid. Over jou kunnen we wel een boek schrijven. Multi-instrumentalist, zanger, instrumentenhosselaer, inmiddels officieel barman, Gij hèt veul talent! Theo heeft laten horen dat hij naast muzikant ook goed kan zingen. Tijdens het nieuwjaarsconcert van 2020 bracht Theo ‘Drink Schrobbelèr’ ten gehore! Hoe langer je lid bent, hoe meer talenten er naar boven komen. We zijn dan ook heel benieuwd welk talent je over vijf jaar toevoegt!

Marith de Beer (baritonsaxofoon) 35 jaar lid. Ook jij vermaakt je, ondanks, of met Theo, al 35 jaar bij Orpheus. En zeg je Marith, dan zeg je… Ice! In de pubertijd zaten jullie al naast elkaar en waren jullie tijdens de repetities onafscheidelijk. Er werd veel gekletst, alhoewel dat tijdens de repetitie niet echt handig was. Na commentaar gingen jullie daarom maar over op briefjes doorgeven (kun je dat nog eens doen?). Dankzij jouw inzet kunnen we genieten van een leuke quiz of een feestje met lekkere hapjes. We hopen dat je ook daarom nog lang lid zult blijven van onze vereniging.

Ingrid Emmen (klarinet) 35 jaar lid. Ook jij behoort tot de “gouden lichting” uit die tijd dat er op zaterdag muzieklessen werden met aansluitend de repetitie van de toenmalige Jeugdharmonie Orpheus. Inmiddels vorm je samen met Berry de basis van de klarinetgroep op die zo belangrijke 3e stem. Wie weet wordt die plek ooit doorgegeven aan een van jouw kinderen aangezien daar ook muzikaal-talen zit. Daarbij is het extra leuk om ook je man regelmatig te mogen ontmoeten. Daarmee hebben wij, maar in de eerste plaats jij er zeker een fan bij.

Loek van Dooren (trombone) is al 40 jaar lid van Orpheus. Loek komt al jaren vanuit Rotterdam iedere woensdagavond trouw naar de repetitie. Toen we in 1997 deelnam aan het WMC was Loek onze orkestmanager en zorgde hij er mede voor dat alles in goede banen liep. Daarnaast is hij ook vele jaren bestuurslid geweest. Loek heeft ook genoeg ervaring in andere muziekstijlen, daar hij jarenlang bij de Politie Big Band heeft gespeeld.

Hardy Mertens, onze dirigent werd ook in het zonnetje gezet, de 6+1. Hij zorgt er al 20 jaar voor dat iedereen tegelijk inzet, eindigt en dat alles wat daartussen gebeurt ook (zo goed als) gelijk gaat… Al 20 jaar staat hij voor Orpheus! Hij vertelde dat het hem nog steeds verbaast dat een generale repetitie vaak niet zo goed gaat, en dat het concert vervolgens goed gaat. Daar heeft Hardy zeker een groot aandeel in!

v.l.n.r.: Cindy Peters (25), Ingrid Emmen (35), Marith de Beer (35), Remi Leunissen (30), Hardy Mertens (20), Theo de Beer (30), Loek van Dooren (40).