Spreken is zilver,
blazen is goud!

Een geslaagde “Musikalischer Austausch!”

Ontmoeting met unsere Deutschen Freunde

Langzaam ontwaakt de cultuursector uit zijn coronaslaap. De concertagenda wordt weer gevuld en lijkt het erop dat we weer echt muziek mogen gaan maken. Mooie muziek vraagt om een goede voorbereiding en hoe doe je dat beter dan met een Orpheus repetitieweekend. Een bijzonder repetitieweekend, door de samenwerking met Musikverein Harmonie Dannstadt o.l.v. Sebastien Lastein waarmee wij in juni een concert zullen geven ter afsluiting van onze Speyer concertreis.

 

Vrijdag 11 maart 2022

Het weekend begon al op vrijdag toen de Duitse vrienden aankwamen. Ze werden warm onthaald door een aantal Orpheanen en gingen daarna al snel aan de slag o.l.v. Hardy. ’s Avonds was het de beurt aan Orpheus o.l.v. Sebastien. Daar waar we goed zijn in muziek maken, was de Duitse taal niet altijd even makkelijk. Gelukkig vertaalde Sebastien het ook met alle liefde in het Nederlands met behulp van enige influistering. Beide orkesten klonken al goed dus dat beloofde wat voor de volgende dag.

Na het repeteren was het tijd voor een echte kennismaking onder het genot van bier, wijn und schnaps. De Duitse vrienden hadden hun delicatesse wijn und wasser meegenomen en dat beviel de Orpheanen goed. Het werd een gezellige avond en het was nog lang onrustig in Diessen.

 

Zaterdag 12 …maart!

De zaterdag stond in het teken van samenspel. De orkesten werden gecombineerd tot een groot orkest en werden afwisselend gedirigeerd door Hardy, Sebastien en Matthias. We speelden een divers repetoire bestaande uit begeleidingsmuziek en grote meeslepende stukken, maar de ook een Duitse polka en mars konden natuurlijk niet ontbreken. De klik tussen de orkesten was goed, het samenspel klonk fantastisch dus het concert in juni komt zeker goed.

Daarna was het tijd voor gezelligheid. Er werd samen gegeten en gedronken en er was tijd voor verbrudering & verschwisterung. Na de wijn und wasser van de vrijdag was het nu tijd voor de typisch Tilburgse Schrobbelèr. Ook had de activiteitencommissie een muziekbingo georganiseerd met alle klassiekers van de Nederlandse en Duitse radio. Er werd luidkeels meegezongen, de activiteit was geslaagd. Na de bingo ging de muziek aan en kon er gedanst worden. Zo gingen we gezamenlijk door tot in de late uurtjes.

Op zondag werd het Duitse orkest uitgezwaaid door een aantal Orpheanen. Iedereen had zich zichtbaar vermaakt en we kijken uit naar de concertreis. Bis bald!