Spreken is zilver,
blazen is goud!

Opnames City Bells

Ter afsluiting van het 50-jarig jubileum van de Tilburgse beiaard vond op 7 oktober a.s. in het Factorium te Tilburg een bijzonder concert plaats. Tilburgse muzikanten maakten een reis door de tijd op basis van drie opeenvolgende generaties Tilburgse muziekmakers, met muziek voor beiaard en harmonieorkest in het middelpunt. Om te beginnen muziek van de gebroeders Kessels, dan in het “midden” muziek van de componist Jan van Dijk en tenslotte muziek van een leerling van Jan van Dijk, de componist Henk Stoop.

De vorig jaar overleden componist Jan van Dijk verdiende hier speciale vermelding vanwege zijn grote verdienste voor de Tilburgse beiaardmuziek. Spectaculair zijn de 3 werken die hij schreef voor harmonieorkest en beiaard.

Muziek van de gebroeders Kessels werd zowel door Koninklijke Harmonie Orpheus o.l.v. Hardy Mertens als ook door het bekende Kessels Saxofoonkwartet tot klinken gebracht.

De Concertzender heeft van dit bijzondere concert opnames gemaakt. Klik op het logo en beluister dit bijzondere concert. Wij wensen u daarbij veel plezier en zien u graag op één van onze concerten!