Spreken is zilver,
blazen is goud!

Orpheusinfo

mei 2022

VOORWOORD

Geheel nieuw. En speciaal voor jou! In samenspraak met de PR-commissie hebben we nagedacht over een interne nieuwsbrief. De Orpheusinfo! We hebben de afgelopen periode gemerkt dat er elke maand wel intern nieuws kenbaar gemaakt kan worden. Een dat heeft ons gebracht tot deze digitale nieuwsbrief.

Binnen onze website, waar nog steeds hard aan gewerkt wordt, hebben we de mogelijkheid om relatief snel en eenvoudig met jullie te communiceren. Een voorbeeld hiervan is het downloaden van de bladmuziek. En met deze nieuwsbrief willen we je ook uitnodigen om de website regelmatig te bekijken. We krijgen steeds meer positieve reacties op onze website, dus we zijn digitaal ook op de goede weg!

Ter toelichting: onze website beschikt over een modern platform waarmee we toekomstbestendig zijn. Nadeel is wel dat er in feite drie verschillende sites gebouwd dienen te worden. Voor desktop, tablet en mobiele telefoon. De komende maanden richten we ons vooral op de teksten en de versie voor mobiel. Daarmee willen we een mooie aftrap geven voor een actieve ledenwerving, welke na de zomer van start gaat.

Natuurlijk valt er wel wat te vertellen na een periode van stilte. We hebben elkaar gemist. Een daarmee denk ik dat we allen ontzettend blij zijn dat we samen weer muziek kunnen maken.

Het concert “Brel&Brass” was dan ook in meerdere opzichten een fantastische stap. Daarover meer in deze nieuwsbrief.

Ook kijken we vooruit. Naar onze Concertreis in Dannstadt en naar de komende Aftershopping concerten. Voor deze twee concerten hebben we inmiddels leuke locaties kunnen vinden waarbij we ons goed kunnen presenteren, en waarbij ook de nodige gezelligheid hoort. Een mooie afsluiting van ons muzikale seizoen.

Tot slot wil ik jullie allemaal bedanken voor jullie inzet van de afgelopen periode. De commissies komen op stoom, er worden mooie concerten gepland, maar nog het meest belangrijk: we hebben elkaar gevonden om weer gezamelijk muziek te maken!

Veel leesplezier!

Remi Leunissen, voorzitter

Terugblik 'Brel&Brass"

concert 23 april 2022

door
LOES VERBER

Na een oorverdovende stilte van bijna tweeënhalf jaar mochten we eindelijk weer plaatsnemen in de concertzaal! Sterker nog; ons laatste concert in deze zaal was in maart 2019. Hoog tijd voor nieuwe herinneringen dus! En of dat gelukt is…!

Na zelf flink repeteren aan de stukken voor Brel & Brass konden we eindelijk het geheel horen. In de middag eerst een soundcheck en repetitie met Micheline Van Hautem en trombonist Jos Jansen. Dat beloofde al wat… Een dijk van een stem en een heerlijke trombone-sound en dat in combinatie met ons orkest. De verwachtingen voor de avond waren hooggespannen!

Ondanks dat het niet was uitverkocht, was het heel fijn om weer publiek de zaal in te zien stromen. Vol verwachting, benieuwd wat er zou gaan komen. Er werd afgetrapt met Marche Lorraine en bekende melodieën uit de opera Carmen van Bizet. Vervolgens betrad Micheline het podium. Wat een heerlijke energie en fantastische stem! Bekende muziek van Jacques Brel kwam voorbij: Via Vesoul samen met Mathilde al dansend op een ‘snelle wals’ naar Cherbourg, waarna het helaas alweer pauze was.

Na de pauze werd het programma vervolgd. Orpheus zette de juiste toon met de Belgische Parachutistenmars en al snel was Micheline ook weer te horen. Van La Chanson des Vieux Amants waar ook trombonist Jos te horen was naar Marieke met het saxofoon-septet. Van Vlaanderen, naar Amsterdam, naar Brussel.

Na afloop werd het harde werk beloond met een staande ovatie, voor de muzikanten heerlijk om dat weer te ervaren na zo’n lange tijd! Wij hebben ervan genoten en het publiek waarschijnlijk ook! Er werd nog ‘ouderwets’ nagebabbeld in de foyer. Het was een heerlijke welkome motivatiebooster voor het hele orkest, we hebben veel zin in alles wat er nog komen gaat!

l

REACTIES VAN
HET PUBLIEK!

Theaters Tilburg biedt aan de bezoekers van een voorstelling de mogelijkheid om een reactie achter te laten in een digitaal gastenboek. Lees hieronder hoe het publiek ons concert “Brel&Brass” ervaren heeft:

 • Gewoon een top avond, hulde aan de zangeres en de dirigent, grote klasse !!!!
 • Erg leuk optreden, als resultaat van de inbreng van alle partijen.
 • Het was een geweldig concert.
 • Dit was pure top. groetjes Harrie.
 • Ik vond Michelin van Houtum heel goed samen met de bastrompetist Jos Jansen.
 • We hebben genoten, deze muziek was geweldig, ook de zangeres!! Het was een perfecte samenwerking!!!!
 • We hebben een geweldige avond gehad. Prachtige muziek en ook wat theater erbij. Wat een prachtige stem heeft Micheline. Heel geschikt voor het Franse chansongenre. Graag meer van dit soort avonden. Mijn man houdt niet van klassieke muziek, maar dit vond ook hij geweldig. Groet van Lia Santegoets van Dijk uit Udenhout.
 • Goed orkest, goede zangeres en trombonist die samen een leuke show geven met zeer afwisselend programma.
 • Was ruim boven mijn verwachtingen voor een harmonie i.c.m. Belgische zangeres. En wat voor een zangeres!
 • We hebben ons erg vermaakt. Het orkest was goed, de zangeres heel goed en amusant. Geslaagd avondje uit.
 • Goed orkest, fantastische zangeres/actrice zorgden samen voor een mooie muzikale voorstelling.
 • Geweldig optreden. Erg goede zangeres met een goed harmonieorkest als achtergrond.
 • Geweldig concert!

Foto’s terugkijken? Dat kan! Wouter Riel heeft wederom prachtige foto’s gemaakt. Bezoek het fotoalbum via onderstaande link. Veel plezier!

SPEK DE ORPHEUS KAS!

Dat kost geen moeite

KLEINE MOEITE…

Nee. We verkopen geen potgrond, verzamelen geen oud-papier, en hebben geen eigen bier. Het bestuur probeert de financiële acties zodanig in te richten dat we met minimale inspanning een maximaal resultaat kunnen bereiken.

Daarom vragen we graag jullie aandacht voor twee acties om Orpheus op een simpele manier te sponsoren. Het kost je niets, alleen even een kleine moeite!

SPONSORKLIKS!

Nog steeds is Sponsorkliks één van de meest simpele en rendabele acties waarmee wij als vereniging ideaal gesponsord kunnen worden. Met je online aankoop sponsor je automatisch Orpheus zonder dat het je een enige cent kost!

We merken dat de opbrengsten vanuit Sponsorkliks de afgelopen maanden fors terugvallen. Vandaar dat we nogmaals deze oproep doen. Klik hier om meer te lezen en te bestellen!

RABO CLUBACTIE

Een nieuwe actie is de Rabo Clubsupport. De Rabobank stelt aan verenigingen die zich hiervoor aanmelden een bedrag “per stem” beschikbaar. Vorig jaar hebben we ons ingeschreven, maar hier nog geen publiciteit aan gegeven. Toch bleek de opbrengst ca. € 300,-!

We kunnen dit bedrag fors verhogen indien iedereen die een Rabobank-rekening heeft op Orpheus stemt. Deze stemming vindt in september plaats, dus binnenkort meer nieuws!

CONCERTREIS

Het komt langzaam dichterbij: Onze concertreis naar Dannstadt! De voorbereidingen zijn in volle gang. In de callsheet hebben jullie al kunnen lezen wat het programma gaat worden van het weekend.

We overnachten in Mannheim in het volgende hotel:

Best Western Plus Delta Park Hotel
Keplerstrasse 24
D-68165 Mannheim
Telefoon  0049 6214451805

Belangrijk ten aanzien van de overnachtingen:

 • Er zijn 2-persoonskamers en een beperkt aantal 1- persoonskamers gereserveerd;
 • De kosten voor verblijf in een 2-persoonskamer zijn € 100,– per lid;
 • Voor een 1-persoonskamer geldt een toeslag van € 50 en bedraagt de prijs dus € 150,–.

We verzoeken jullie zo snel mogelijk door te geven of je in een 1-persoons- of 2-persoonskamer wilt slapen, en in dat laatste geval met wie. Graag ontvangen we dit uiterlijk aanstaande zondag 22 mei. Je mag je keuze doorgeven door middel van een mail naar penningmeester@khorpheus.nl.

Als tweede willen we jullie vragen om de hotelkosten in elk geval vóór vertrek over te maken op onze bankrekening: NL74 RABO 0191 2628 38.

Binnenkort zal er door de activiteitencommissie een programmaboekje worden opgesteld. Mocht je alvast vragen hebben, stel ze gerust!

Mei 2022

1 mei : Remi Leunissen
9 mei : Dave Onincx
14 mei : Loek van Dooren
16 mei : Loes Verber
23 mei : Cindy Peters

WIJ FELICITEREN!

Juni 2022

4 juni : Theo Gerris
20 juni : Ruud Baelemans