Spreken is zilver,
blazen is goud!

LENTECONCERT

22 APRIL 2023 | Concertzaal Theaters Tilburg

CONCERTSERIE VERRASSENDE ONTMOETINGEN

EEN VERRASSENDE ONTMOETING

Op zaterdagavond 22 april vindt er een verrassende ontmoeting plaats tussen Koninklijke Harmonie Orpheus Tilburg en het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest.

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest zal deze avond het tweede concert in de concertreeks ‘De kracht van BACH’ uitvoeren. Het orkest, onder leiding van Tim Fletcher, heeft als doel om op hoog muzikaal niveau te laten zien wat een accordeon in orkestverband te bieden heeft. Leo van Lierop neemt de solo in het vijfde klavierconcert van Bach voor zijn rekening. Daarnaast speelt het orkest diverse andere werken, waaronder ‘Symphonic Variations’ van Jacob de Haan.

Het programma van Koninklijke Harmonie Orpheus is toegespitst op Italië: waan uzelf op het mysterieuze eiland Sardinië. Hier, omringd door duizenden jaren oude prehistorische megalieten, wonen zeer gastvrije mensen met een unieke taal. Geïnspireerd door de cultuur van de antieke Nuragen, schreef dirigent Hardy Mertens zijn compositie ‘Xenia Sarda’. In dit werk komen dit eiland en haar vroegere bewoners tot leven. ‘Xenia Sarda’ wordt aangevuld met het stuk ‘Adios Nugoro Amada’ (gecomponeerd door Matthias van Nispen tot Pannerden), dat op Sardinië zijn wereldpremière kreeg. Naast deze grote werken zullen ook aanstekelijke Napolitaanse liederen ten gehore worden gebracht. Ook kunt u nog een verrassende cross-over verwachten. Wat dat gaat zijn, kunt u op 22 april beleven.

Het belooft al met al een internationale muzikale avond vol verrassingen te worden!

EEN ACCORDEON IS EEN BLAASINSTRUMENT!

Het Nederlands Symfonisch Accordeon Orkest is opgericht in 2008. Het NSAO is een voor Nederlandse begrippen groot accordeonorkest, bestaande uit ongeveer 30 accordeonisten uit het hele land, die gemiddeld één keer in de maand samenkomen om te repeteren in Soest. Het NSAO voert bijzondere muziek voor accordeon orkest uit op hoog niveau, waarbij de muzikaliteit op de eerste plaats komt. Het repertoire bestaat onder meer uit nieuwe composities voor accordeonorkest en arrangementen van klassieke werken en hedendaagse muziek. Het orkest heeft ongeveer één keer per jaar een mooi project om naar toe te werken, zoals een kleine concertreeks in binnen- en buitenland of ‘gewoon’ een leuk concert op een mooie locatie in Nederland. Ook staat het orkest open voor samenwerking met andere ensembles en orkesten. Recente projecten betroffen o.a. een programma met uitsluitend klassieke muziek van Nederlandse componisten en een samenwerking met het Hollands Vocaal Ensemble uit Amsterdam.

Sinds de oprichting staat het NSAO onder leiding van dirigent Tim Fletcher.

STEUN ORPHEUS EN KOOP HIER UW KAARTJE!

De Stichting Verrassende Ontmoetingen organiseert al jaren hoogwaardige concerten op verschillende locaties in Brabant. Geheel in de geest van de oprichter, Huub Kennis, heeft deze Stichting een warm hart voor de blaasmuziek en zo ook voor Orpheus.

Indien u uw toegangsbewijs voor dit mooie concert rechtstreeks bij Orpheus bestelt, ontvangen wij een deel van de kaartopbrengst als ondersteuning. Dat zijn twee mooie vliegen in één klap: u kunt uitkijken naar een prachtig en verrassend concert, én u ondersteunt daarmee ons orkest!

U kunt uw kaarten bestellen via tickets@khorpheus.nl onder vermelding van uw voor- en achternaam. De toegangsprijs is € 15,–. Het totaalbedrag kunt u overmaken via bankrekening IBAN  NL74 RABO 0191 2628 38. Vermeld ook hierbij uw naam en het aantal kaarten dat u besteld heeft. Orpheus zorgt er dan voor dat uw kaarten voorafgaand aan het concert af te halen zijn bij de entree van de Concertzaal.

HET NEDERLANDS SYMFONISCH ACCORDEON ORKEST

wanneer

zaterdag 22 april 2023
aanvang: 20:00 uur
voorstelling inclusief pauze

waar

Concertzaal Theaters Tilburg
Louis Bouwmeesterplein 1
5038TN  Tilburg

kaarten

prijs: € 15,00
tickets via Koninklijke Harmonie Orpheus
bestel uw ticket via tickets@khorpheus.nl