Spreken is zilver,
blazen is goud!

26 april 2020 | Brel & Brass

Concertzaal Theaters Tilburg

De mooiste liederen van Jacques Brel in een koperen jasje met de Koninklijke Harmonie Orpheus. Brel & Brass is het nieuwste en tot nog toe meest prestigieuze project van Micheline Van Hautem. 

Er zijn nogal wat artiesten die nummers van Jacques Brel brengen, maar Micheline’s Brel & Brass heeft een een wel heel bijzondere aanpak. Voor dit unieke project liet Micheline nieuwe arrangementen maken voor blaasinstrumenten en percussie, door de veelgeprezen componisten Peter Habraken, Jan Nellestijn en Guus Janssen.

Brel & Brass is een buitengewone samenwerking waarbij Orpheus én Micheline samen laten horen dat zij Brel kunnen interpreteren zoals nooit eerder gedaan.

Informatie

locatie Concertzaal Theaters Tilburg
adres Louis Bouwmeesterplein 1 Tilburg
aanvang 14:30uur
entree kaartverkoop vanaf 15 februari 2020

Micheline van hautem

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok 15 jaar geleden de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen.

Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

Een spannend avontuur voor de zangeres, alsmede voor de Koninklijke Harmonie Orpheus. En met bastrombonist Jos Jansen als speciale gast. Kun je je voorstellen hoe ‘Bruxelles’ brult met koper, of ‘Marieke’ glinstert met alleen saxofoons? Nu is je kans!