Spreken is zilver,
blazen is goud!

DUOCONCERT MET WERELDPREMIÈRE

19 november 2023 | Stoelendans Oirschot

CONCERTSERIE VERRASSENDE ONTMOETINGEN

EEN VERRASSENDE ONTMOETING

Harmonie Vriendenkrans uit Heel en Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg hebben de handen ineengeslagen en geven een bijzonder concert, in het midden tussen de thuislocaties Heel en Tilburg, namelijk in Oirschot in De Stoelendans Cultureel Centrum.

 We zien tijdens dit concert Hardy Mertens in een dubbelrol. Hij dirigeert al decennia Koninklijke Harmonie Orpheus, maar is ook de componist van een werk dat in een uitvoering door Harmonie Vriendenkrans zijn wereldpremière beleeft.

 Harmonie Vriendenkrans opent o.l.v. Martien Maas het concert met de werken Balkan Dance van Etienne Crausaz, Zueignung van Richard Strauss, Journey through the Stratosphere van Rossano Galante en Finlandia van Jean Sibelius.

Hoogtepunt van het programma is de wereldpremière van Melandria van Hardy Mertens. Melandria is een ode aan de Buescher Big B baritonsaxofoon, solist Niek Starmans zal dit instrument ook daadwerkelijk bespelen.

Het werk beschrijft een road trip over de route 66 van twee geliefden, die ooit ook is afgelegd door het instrument zelf. Een reis gevuld met seks, drugs en rock & roll. De geliefden raken elkaar onderweg kwijt, maar vinden elkaar uiteindelijk ook weer terug. De reis wordt wilder en wilder en ze rijden steeds sneller over de snelweg, wat uiteindelijk uitmondt in een crash tegen de vangrail.

 Koninklijke Harmonie Orpheus treedt o.l.v. Hardy Mertens na de pauze op met een programma rond het thema dans. Geopend wordt met Chimo van José M. Ferrero, gevolgd door het Spaanse Danzas Fantasticas van Joaquín Turina. Daarna steekt Orpheus de oceaan over voor het uitdagende Three Dance Epsisodes van de hand van Leonard Bernstein. Terug op het Europese vasteland wordt het programma afgesloten met het wervelende Dance of the Comedians van Bedrich Smetana.

 Het belooft een prachtige middag te worden, we zien u graag in het publiek!

wanneer

zondag 19 november 2023
aanvang: 15:00 uur
voorstelling inclusief pauze

waar

Theater De Stoelendans
De Loop 67
5688 EW Oirschot

kaarten

prijs: € 5,-
kaarten verkrijgbaar aan de kassa