Spreken is zilver,
blazen is goud!

Review: ons eerste concert na een lange stilte!

Ten tijde van de coronamaatregelen werd er grotendeels in secties gerepeteerd; de hout- en de kopersectie. Tijdens die aparte repetities werd gewerkt aan stukken die voor die sectie leuk of interessant waren.

zenuwen…

Maar repeteren doen we niet voor niks, het doel is altijd een uitvoering met publiek. Zo ook nu. Tijdens de jaarlijkse ‘Meet and Greet’ repetitie, één van de eerste repetities na de zomer, werd de repetitieruimte bij de Baselaer omgebouwd tot concertzaal met een heus podium en stoelen voor publiek. Klein detail; ons laatste concert voor de corona-uitbraak was op 12 januari 2020, meer dan anderhalf jaar geleden dus. Dat bracht bij sommigen onder ons de zenuwen toch wat naar boven…

Drie ensembles

Er werd afgetrapt door het klarinetkwartet. Zij brachten een paar mooie werken voor klarinetkwartet ten gehore, waar zij buiten de ‘reguliere’ repetities aan gewerkt hadden.

Daarna was het de beurt houtsectie. Zij verrasten ons met delen uit de ‘Harry Potter Suite’ van John Williams, een vrolijke bewerking van ‘An American in Paris’, gemaakt door Sef Pijpers jr.  en het stemmige ‘Adagio for Strings’ van Samuel Barber

Vervolgens besteeg de kopersectie het podium. Op het programma stond onder andere ‘Valley of the Pinios’ van Kevin Houben en ‘Four Exhibition Pictures’, wederom vakkundig gearrangeerd door Sef Pijpers jr. Er werd afgesloten met wat lichtere muziek, waaronder een heuse ‘Dixie & Swing’.

‘Jong Belegen’ wint de pub quiz!

Na het concert werd onze repetitieruimte in De Baselaer omgebouwd tot een gezellig café. De commissie ledenwerving had een leuke pub quiz in elkaar gezet, en onder het genot van een cola of pilsje, kaas en worst werd het nog erg gezellig! Ons denkvermogen werd goed aangesproken, en team ‘Jong Belegen’ was uiteindelijk de winnaar van een heerlijke slagroomtaart!

Het was een goede aftrap van een nieuw seizoen, even wennen aan publiek en op het podium zitten.

Met dit miniconcert hebben we onze muzikale dank uitgesproken aan het team en vrijwilligers van wijkcentrum De Baselaer. Ondanks de moeilijke tijden die er voor ons én voor hen zijn geweest, stinden zijn altijd klaar zodra we maar enigszins mochten repeteren. Dank daarvoor!

Ook was het leuk om te zien dat sommige leden een introducee had meegenomen. Jullie zien we graag terug!

Hopelijk volgen er komend seizoen repetities en uitvoeringen waar we als vanouds heel dicht bij elkaar mogen zitten. We hopen op een seizoen zonder lockdowns of andersoortige onderbrekingen. Wij kijken er naar uit dat we weer in een grotere concertzaal mogen spelen voor ‘groot’ publiek.

Wie weet, tot ziens!