Spreken is zilver,
blazen is goud!

Een update tijdens Corona periode…

De gevolgen van Covid-19 zijn nog dagelijks voor iedereen voelbaar, waardoor Orpheus nog steeds op pauze staat. Toch gebeurt er achter de schermen van alles. Daarom brengen wij jullie een kleine update.

Hardy Mertens wint nog een keer…

Begin 2020 ontving onze Hardy de Buma Blaasmuziek Award, de ‘Edison van de blaasmuziek’. In het najaar heeft Hardy nóg een onderscheiding  gekregen, en wát voor een! Hardy is benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Deze onderscheiding wordt toegekend als iemand een prestatie van zeer exceptionele aard heeft geleverd voor de samenleving. Hardy krijgt deze onderscheiding vanwege het oeuvre dat hij heeft opgebouwd in zijn inmiddels veertigjarige loopbaan. Dit oeuvre bestaat inmiddels uit ruim 150 werken, die door orkesten over de hele wereld met veel plezier worden gespeeld.

Zoals Joep (klarinettist) zegt: “Een treetje hoger dan een lintje, en terecht. Hij heeft in onze muzikale wereld heel veel mensen blij en gelukkig gemaakt met zijn prachtige muziek en zijn kwaliteiten als dirigent en leraar voor vele muzikale talenten. Daarbij is Hardy gewoon Hardy gebleven en dat siert hem”.

Concertprogramma

Zoals overal in de wereld werden ook onze concerten afgelast. Er werden nieuwe data geprikt, maar ook die lijken niet haalbaar te zijn. Een kleine update;

  • Het concert “Brel & Brass” in samenwerking met Micheline Van Hautem ; gaat niet door op 28 maart 2021. Deze wordt waarschijnlijk verzet naar 23 april 2022.
  • Concertreis naar Speyer (D); gaat in ieder geval niet door in 2021. Deze wordt waarschijnlijk verzet naar 2022.

En dan dit nog…

Ook repetities zijn tot nader order uitgesteld. Met een avondklok, een maximaal aantal personen dat bij de Baselaer aanwezig mag zijn (of überhaupt bij elkaar mag zijn), en andere maatregelen, wordt het heel erg lastig om samen te komen en te repeteren.

Als muziekvereniging werken we altijd toe naar een uitvoering; Verrassende Ontmoetingen   in de concertzaal, nieuwjaarsconcert in de Baselaer, aftershoppingconcert in de buitenlucht, een concertreis met de nodige uitvoeringen… het maakt niet uit. Als er maar publiek is dat we blij kunnen maken. Dat is waar we het voor doen, mensen blij maken met onze muziek (en daarmee ook onszelf). Dit niet kunnen doen is een groot gemis. De uitlaatklep van samen muziek kunnen maken, samen naar een uitvoering toe groeien, samen iets moois neer kunnen zetten, is er even niet. Vooral dat ‘samen’ is een gemis; zowel als vereniging als het publiek.

Zodra er weer mogelijkheden komen om te repeteren, al dan niet in tijdsblokken of ensembles, brengen we jullie op de hoogte. We blijven hopen op snelle versoepelingen, zodat we snel weer samen kunnen musiceren!