Spreken is zilver,
blazen is goud!

Waardig Koningsconcert!

In veel gemeenten is het gebruikelijk om gedecoreerden rond Koningsdag uit te nodigen voor een Oranjeborrel. In Tilburg worden de gedecoreerden extra in het zonnetje gezet tijdens een concertavond. Ruim 600 bezoekers, waaronder vele gedecoreerden, bezochten op 27 april het vierde Koningsconcert in de concertzaal van Theaters Tilburg. Dit concert werd wederom georganiseerd door de gemeente Tilburg in samenwerking met het Oranjecomité.

Het Koninklijk Tilburgs Mannekoor Sint Caecilia en de Koninklijke Harmonie Orpheus zorgden deze keer voor de muzikale invulling en brachten een afwisselend concert dat, getuige de reacties na afloop, zeer op prijs is gesteld. We hebben van vele bezoekers uitgebreide complimenten mogen horen!

Burgemeester Noordanus opende de feestelijke avond met een mooie toespraak, waarin hij de verdiensten van de gedecoreerden voor de Tilburgse samenleving prees. Vervolgens gaven het koor en Orpheus met verschillende werken een prachtig concert. Als toegift trakteerden de twee verenigingen gezamenlijk het aanwezige publiek op een mooie uitvoering van het lied “Brabant”.