Spreken is zilver,
blazen is goud!

We love Leuven!

In het weekend van 18 tot en met 20 november 2016 ondernam de Koninklijke Harmonie Orpheus een uiterst succesvolle én gezellige concertreis naar Leuven. Vooral de gastvrijheid van onze Belgische vrienden van de Koninklijke Harmonie “Volharding “Kessel-Lo was hartverwarmend en wát hebben we samen gefeest en gelachen. Ondanks de nodige “pinten en pintjes” werd er op zaterdagavond in de Blauwputkerk een prachtig concert gegeven door beide orkesten. Daarbij was de publieke belangstelling eveneens overweldigend en gaf Orpheus o.l.v dirigent een fraai visitekaartje af namens de stad Tilburg.

Een impressie

Vrijdag 18 november j.l. startten we ons Belgisch avontuur smakelijk met “Heel Orpheus bakt” en verzamelden we onder genot van zelf gebakken lekkernijen met koffie/thee in Wijkcentrum De Baselaer. Daarna reisden we per touringcar naar Leuven waar we onze intrek namen in een jeugdherberg en een hotel. Vervolgens gingen we in groepjes het centrum in voor een heerlijk hapje eten waarna we in Café Sport weer samen kwamen voor een gezellige ontmoeting met de leden van Koninklijke Harmonie Volharding Kessel-Lo die ons welkom kwamen heten na hun repetitie.

Na de vrije tijd en lunch de volgende dag wandelden we naar onze concertlocatie, de Blauwputkerk, in Kessel-Lo voor een generale repetitie en kennismaking met de blijkbaar verraderlijke akoestiek aldaar. Aansluitend togen we naar het repetitielokaal van onze Belgische collega’s waar zij ons heerlijke pasta voorschotelden. Terug in de kerk maakten we ons op voor het uitwisselingsconcert terwijl onze Belgische collega’s repeteerden.

Het concert werd druk bezocht! De kerk liep algauw vol waardoor er stoelen bij gezet moesten worden. Deze grote belangstelling lostte het akoestisch wel in één keer op. Het publiek kon genieten van geweldige optredens van beide orkesten en deze muzikale avond werd één groot, geslaagd feest dat tot in de late uurtjes doorging.

Als we nog niet al genoeg gelopen hadden, gingen we zondagochtend vol goede moed, fris en fruitig in volle zon en flinke windvlagen, in groepjes aan de slag met een superleuke speurtocht door Leuven. In elkaar gezet door eigen leden Frenske Wijnen en Loes Verber die enige tijd in Leuven gestudeerd en gewoond hebben en tevens oud-leden van Volharding zijn. Hiermee is meteen duidelijk hoe het contact met onze gezellige Zuiderburen ontstaan is.

Na een lunch met de juiste antwoorden op de vragen van de speurtocht vertrokken we met de touringcar naar Tilburg. Weer een gezellige ervaring rijker.

Alle foto’s van onze concertreis zijn terug te zien: klik hier!

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren