Spreken is zilver,
blazen is goud!

WIJ GEDENKEN...

Ton Jansen

Op donderdagavond 4 mei bereikte ons het droevige bericht dat ons gewaardeerd lid Ton Jansen geheel onverwacht is overleden. Het bericht kwam via zijn broer Berry, klarinettist bij onze verening.

Ton is op 20 april 1949 in Loon op Zand geboren en kwam uit een muzikale familie. Ton ’s vader was dirigent van Muziekvereniging Concordia uit Loon op Zand. De familie Jansen bracht Concordia destijds op een hoog muzikaal niveau.

Omdat Ton in dienst was van de Politie speelde hij begin jaren 80 bij het Tilburgse Politie Muziek Corps, TPMC genaamd. Na opheffing van TPMC ging deze door als Bigband waar hij enige tijd deel van uitmaakte.

Ton startte zijn lidmaatschap bij Orpheus in de jaren 70. In 2021 hebben we Ton gehuldigd vanwege zijn 35-jarig lidmaatschap bij Orpheus, oftewel “Orfeejus” zoals Ton dit zo mooi kon zeggen.

In zijn muzikale periode speelde trompet, vervolgens  hoorn en euphonium, maar vond zijn weg uiteindelijk terug op trompet. Muziek maken deed hij evenals zijn broers met heel veel plezier. Hij was loyaal aan de vereniging, een plezierig mens in omgang en gaf pluimpjes als het nodig was. Je moest het wel verdienen! Hij dronk graag een biertje en een wijntje en was altijd in voor de nodige gezelligheid.

Helaas is Ton ons plotseling ontvallen en het gemis binnen Orpheus is groot.

Namens bestuur, dirgent en leden van de Koninklijke Harmonie Orpheus wensen wij Paula, Gijs, Lotte, de kleinkinderen en familie veel sterkte met het verlies van “onze” Ton.