Spreken is zilver,
blazen is goud!

Wij zijn verhuisd!

Na enkele tussenjaren in LOFT (voormalige Kunstbalie) is het eindelijk zover: Orpheus verhuist naar Wijkcentrum De Baselaer aan de Hoefstraat 175 te Tilburg. Gesteund door Gemeente Tilburg, ContourdeTwern, Art-fact, medewerkers van De Baselaer en leden van Orpheus hebben we een deel van de benodigde aanpassingen kunnen uitvoeren, waarmee we definitief ons onderkomen vinden in Wijkcentrum de Baselaer.

Samenwerking

De basis voor onze nieuwe huisvesting is gelegen in een goede samenwerking met ContourdeTwern. ContourdeTwern is een veelgevraagde en gewaardeerde samenwerkingspartner. Bij de aanpak van maatschappelijke problemen in wijken en dorpen kiezen zij er zelf altijd voor om met andere professionals op te trekken, maar eerst en vooral werken zij samen met bewoners en vrijwilligers.

In dit kader kan Orpheus gezien worden als een vrijwilligersorganisatie die een impuls aan de wijk kan geven, maar tevens een geschikt onderkomen vindt in de wijk. Dat brengt voor de toekomst een hele vruchtbare samenwerking!

Aanpassingen

Uiteraad kunnen we als orkest niet zomaar verhuizen. Om recht te doen aan onze hoge muzikale kwaliteiten hebben we natuurlijk een goede repetitieruimte nodig, opslag voor ons slagwerk en een gezellige bar waar we na de repetitie nog een drankje kunnen nuttigen.

Mede dankzij de gemeente Tilburg en Art-Fact hebben we onderzoek kunnen doen naar de akoestiek om zodoende te komen tot de juiste aanpassingen.
Deze bestaan uit het aanbrengen van akoestische panelen, welke geleverd zijn door Rivasono. Ook hebben we de rookruimte kunnen verbouwen tot slagwerkberging dankzij de medewerking van Bouw op Kolen. Zij leveren hiermee een essentiële bijdrage aan onze verhuizing!

Werken geblazen!

In de kerstvakantie hebben we hard gewerkt aan het verhuizen van ons slagwerk, het uitzoeken van onze bibliotheek en het ophangen van de akoestische panelen. Naast het mooie resultaat was het wederom gezellig om ons ook eens op een andere manier in te zetten voor onze vereniging! Onderstaand een foto-impressie van de werkzaamheden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren