Voor vele muziekliefhebbers is de combinatie van symfonische muziek met “heavy-metal” wel bekend. Een metalband met harmonieorkest is in dit opzicht dan ook een logische keuze. Maar komt zelden voor. In 2005 durfde Orpheus de uitdaging aan om met de bekende metalformatie “After Forever” een unieke cross-over te houden. In een uitverkochte poptempel 013 in Tilburg trakteerde Orpheus het veelzijdige publiek op een spectaculair concert.

Uitdagend programma

Het voorprogramma van dit concert bestond uit een een selectie van arrangementen van een aantal bekende en iconische nummers uit de popmuziek. Na de pauze gaf Orpheus samen met After Forever een “cross-over” waarbij “heavy-metal” en symfonische klanken verrassend samensmolten. De overenthousiaste reacties van zowel het publiek als ook alle betrokken muzikanten maakten dit project tot één van onze hoogtepunten.

Helaas ontvingen we van het management van After Forever geen toestemming om een registratie te maken van dit concert. De indrukwekkende muziek is wel door enkele concertgangers gefilmd, en te zien op Youtube. Geniet hiernaast van een heel bijzonder muzikaal moment in het nummer “Beyond me”.