De Koninklijke Harmonie Orpheus is een ambitieuze vereniging. We streven ernaar om mooie concerten te organiseren, zowel binnen als buiten Tilburg. Dit resulteert, zeker in de huidige tijd waarin alle kosten rap stijgen, elk jaar weer in een uitdagende financiële puzzel.

Hoewel de contributie en de gemeentelijke subsidie gezamenlijk een aanzienlijk bedrag vertegenwoordigen, zijn deze inkomsten bij lange na niet kostendekkend. Dat is niet vreemd als men bedenkt hoeveel kosten een harmonieorkest heeft: dirigent, zaalhuur, aanschaf en onderhoud instrumentarium, bladmuziek, verzekeringen, en nog veel meer. Orpheus doet dan ook een beroep op mensen die ons orkest een warm hart toedragen.

Steun ons!

Vindt u het belangrijk dat mensen, jong en oud, samen musiceren, en vindt u dat de amateurmuziek in Tilburg op hoog niveau behouden moet blijven? Word dan donateur van Orpheus. Uw financiële ondersteuning is hard nodig om onze mooie vereniging te laten voortbestaan. U draagt daarmee bij aan een uniek stukje Tilburgse cultuur dat al bijna 160 jaar garant staat voor amateurmuziek op het hoogste niveau!

Wij verwelkomen zowel eenmalige giften als periodieke donaties. Het is mogelijk om een periodieke gift af te trekken van uw belastbaar inkomen. Om een dergelijke donateursregeling overeen te komen, nodigen we u graag uit om contact op te nemen met onze penningmeester, Ruud Baelemans, via penningmeester@khorpheus.nl.

Doneer aan Orpheus via uw deelname aan de Vriendenloterij!

De Vriendenloterij steunt met minimaal 40% van de maandelijkse inleg per lot een reeks aan goede doelen. Het is echter ook mogelijk om uw volledige steun aan één goed doel of vereniging naar keuze te doen toekomen. Dit is bijzonder lucratief voor Orpheus. Élk lot dat meespeelt levert inkomsten op. Ruim € 85,- als een lot een jaar lang meespeelt!

Wanneer u een lot van de Vriendenloterij aanschaft via deze pagina, en vervolgens bij de vraag welk goed doel u wilt steunen de optie ‘een vereniging naar keuze’ selecteert, is het mogelijk om te zoeken op ‘Koninklijke Harmonie Orpheus’. Vervolgens ontvangt onze vereniging elk jaar een mooie bijdrage met dank aan uw deelname!

Bezit u reeds een of meerdere bestaande lot(en) van de Vriendenloterij, maar hebt u tijdens het aanmelden Orpheus niet geselecteerd? Dit kunt u achteraf alsnog omzetten! Neem daarvoor contact op met de Ledenservice. Dan maken zij het in orde. Hoe meer loten voor Orpheus meespelen, hoe meer sponsorgelden we vanuit de Vriendenloterij mogen ontvangen!