De Koninklijke Harmonie Orpheus bestaat uit ongeveer vijftig actieve leden. Muziek maken zit in ons DNA, daar krijgen we energie van! Onze vereniging is een gemêleerd gezelschap, waarin iedereen snel zijn of haar weg vindt. Mede door onze relatief lage gemiddelde leeftijd, blijven we steeds op zoek naar wat anders of beter kan: dat houdt ons als vereniging ook na bijna 160 jaar nog steeds jong!

Elke week repeteren we op woensdagavond onder leiding van onze topdirigent, Hardy Mertens. Daarbij is eigen verantwoordelijkheid en vertrouwen in de kwaliteit van onze leden essentieel. Techniek oefenen we zoveel mogelijk zelf, thuis, zodat we tijdens de repetities de vaart erin kunnen houden. Daarbij gaan we steeds op zoek naar samenspel, een mooie klank, en het juiste gevoel bij de muziek. We houden ervan om onszelf steeds weer opnieuw uit te dagen. Stukken staan bij Orpheus daarom nooit te lang op de lessenaar: door op tijd te wisselen van repertoire houden we onszelf scherp en is het ook voor ons vaste publiek steeds opnieuw leuk om onze concerten bij te wonen.

Orpheus is een ambitieuze vereniging, die muzikaal steeds de uitdaging zoekt. Toch zijn we niet alleen maar serieus bezig: we houden altijd in het oog dat we op de eerste plaats voor ons plezier muziek maken. Na de repetitie is er alle ruimte voor gezelligheid en een drankje aan de bar, de essentiële ‘derde helft’ die nooit mag ontbreken bij een geslaagde repetitie!