Onder de noemer “Festival Espanol, Musica sin Fronteras” bracht Koninklijke Harmonie Orpheus in 2008 een grensoverschrijdend concert in Spaanse sferen. Ditmaal werd een uitdaging gezocht in de “cross-over” met typische muziek uit de Spaanse culturen. Daarbij mocht ook de cross-over met dans niet ontbreken.

MUZIEK EN SCHILDERKUNST

In een uitverkochte Concertzaal van Theaters Tilburg bracht Orpheus een gevarieerd en veelzijdig programma. Het concert werd vooraf gegaan door een aantal workshops waarbij de Spaanse cultuur centraal stond.
Kunstschilder Wouter van Boesschoten schilderde tijdens de uitvoering van het werk “Homenage a Joaquin Sorolla” van de Spaanse componist B.A. Ferrero zijn impressies op deze muziek, geïnspireerd op 4 schilderijen.

FLAMENCO

Tevens gaf Orpheus een spectaculair optreden met flamenco-gitarist Maurice Leenaars, en begeleidde Orpheus Dansschool Flamenco Vivo. Het programma werd gecompleteerd met een Spaanse tuna en uiteraard de nodige Spaanse versnaperingen. Velen hebben dan ook kunnen genieten van unieke combinatie van workshops en een concert in Spaanse sferen.