In 2015 mochten we een eervolle uitnodiging van de gemeente Tilburg ontvangen. Elk jaar organiseert de gemeente op Koningsdag een Koningsconcert waarbij alle gedecoreerden worden uitgenodigd. En op 27 april 2016 mocht de Koninklijke Harmonie Orpheus, in samenwerking met het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia, deze bijzondere avond muzikaal invullen.

TWEE “TOP” VERENIGINGEN

Zowel het Koninklijk Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia als ook onze harmonie kennen een rijke historie in Tilburg. Sterkter nog: het Mannenkoor is ontstaan uit Orpheus door wel een hele bijzondere gebeurtenis: in 1876 gaat de Harmonie Oprheus op zoek naar een nieuwe dirigent. De plaatselijke, maar befaamde organist/dirgent van de Goirkese kerk, de heer Reijniers solliciteert bij de Harmonie, maar wordt niet aangenomen door het bestuur…

Daarop besluit Reijniers dan maar zelf een gezelschap op te richten waar hij dirigent kan zijn: een liederentafel met de welluidende naam: “Sint Caecilia Zouavenbroederschap Fidei et Virtute”. Dit zanggezelschap krijgt in 1917 de naam “Tilburgs Mannenkoor Sint Caecilia”.

 

EEN MOOIE BRIEF

Op 27 mei 2016 ontvingen we een mooie brief van de gemeente Tilburg, ondertekend door burgemeester Noordanus en de heer L. Timmermans, voorzitter van het Oranjecomité. En natuurlijk mag u die brief lezen, want we zijn trots dat we op deze manier hebben mogen bijdragen aan een onvergetelijk concert!