Op zaterdag 16 maart 2019 begeleidde de Koninklijke Harmonie Orpheus de Limburgse troubadour Gé Reinders in de Concertzaal Tilburg tijdens zijn afscheidstournee “Oetblaoze”. Tijdens deze tournee treedt Gé in elk theater op met een ander plaatselijk harmonie- of fanfareorkest. Gé zegt hier zelf over: “het is voor mij heerlijk om telkens met een ander blaasorkest te spelen. Dat maakt iedere avond uniek, want iedere dirigent en ieder orkest speelt weer anders. Daardoor is elke avond bijna een première”.

DE MAGIE TUSSEN GÉ EN HARDY

Extra interessant was de magie tussen Gé Reinders en onze dirigent Hardy Mertens, immers met geen andere dirigent werkte Gé vaker samen. Hardy is namelijk de arrangeur van het meest bekende werk van Gé, namelijk “Blaosmeziek”. Dit nummer staat al karen in de bovenste gelederen van de Top 2000, en bereikte in 2007 zelfs de 27e plaats.

WERELDPREMIÈRE

Tijdens de voorstelling beleefde een ander werk van Hardy’s hand de wereldpremière, getiteld “Hel zat gewèrk” (hard genoeg gewerkt). Gé zegt hier zelf over dat het arrangement “hondsmoeilijk” is, zelfs zo moeilijk dat vele orkesten dit werk niet aandurven. Maar…daar schrikt Orpheus niet voor terug, dat zien we juist als een uitdaging! Met de nodige creativiteit én zelfgemaakte slagwerkinstrumenten wisten we volgens Gé de juiste tonen en ritmes te laten horen….luistert u zelf!