Na een oorverdovende stilte van bijna tweeënhalf jaar mochten we eindelijk weer plaatsnemen in de concertzaal! Sterker nog: ons laatste concert in deze zaal was in maart 2019. Hoog tijd voor nieuwe herinneringen dus! En of dat gelukt is…!

Na flink repeteren aan de stukken voor Brel & Brass konden we eindelijk het geheel horen. In de middag eerst een soundcheck en repetitie met Micheline Van Hautem en trombonist Jos Jansen. Dat beloofde al wat… Een dijk van een stem en een heerlijke trombone-sound en dat in combinatie met ons orkest. De verwachtingen voor de avond waren hooggespannen!

Ondanks dat het niet was uitverkocht, was het heel fijn om weer publiek de zaal in te zien stromen. Vol verwachting, benieuwd wat er zou gaan komen. Er werd afgetrapt met Marche Lorraine en bekende melodieën uit de opera Carmen van George Bizet. Vervolgens betrad Micheline het podium. Wat een heerlijke energie en fantastische stem! Bekende muziek van Jacques Brel kwam voorbij: Via Vesoul samen met Mathilde al dansend op een ‘snelle wals’ naar de Parapluies de Cherbourg, waarna het helaas alweer pauze was.

Na de pauze werd het programma vervolgd. Orpheus zette de juiste toon met de Belgische parachutistenmars en al snel was Micheline ook weer te horen. Van La Chanson des Vieux Amants waar ook trombonist Jos te horen was naar Marieke met het saxofoon-septet. Van Vlaanderen, naar Amsterdam, naar Brussel.

Na afloop werd het harde werk beloond met een staande ovatie, voor de muzikanten heerlijk om dat weer te ervaren na zo’n lange tijd! Wij hebben ervan genoten en het publiek waarschijnlijk ook! Er werd nog ‘ouderwets’ nagebabbeld in de foyer. Het was een heerlijke welkome motivatiebooster voor het hele orkest, we hebben veel zin in alles wat er nog komen gaat!

 

DE REACTIES VAN HET PUBLIEK

  • We hebben ons erg vermaakt. Het orkest was goed, de zangeres heel goed. Geslaagd avondje uit!
  • Erg leuk optreden, als resultaat van de inbreng van alle partijen. We hebben genoten!
  • We hebben genoten, deze muziek was geweldig, ook de zangeres!! Het was een perfecte samenwerking!!!!
  • Goed orkest, fantastische zangeres zorgden samen voor een mooie muzikale voorstelling.
  • Gewoon een top avond, hulde aan de zangeres en de dirigent, grote klasse !!!!
  • Was ruim boven mijn verwachtingen voor een harmonie i.c.m. Belgische zangeres. En wat voor een zangeres!