Na een intensieve maar ook zeker gezellige periode van repeteren en het geven van drie try-out concerten, was het zaterdag 24 november eindelijk zover. Samen hebben we toegeleefd naar onze deelname aan het concoursconcert in het Fulcotheater te IJsselstein. We waren er klaar voor. Dankzij de de deskundigheid van de chauffeur van Sabeh Tours arriveerden onze 72 muzikanten keurig op tijd bij het repetitielokaal van de Koninklijke Biltse Harmonie in de Bilt. De geur van verse koffie en broodjes kroket en hamburger bracht ons al in de goede stemming. Na een prima verzorgde lunch werd tijdens een korte repetitie de hand gelegd aan de laatste details. Mede door de zeer gastvrije ontvangst van de Koninklijke Biltse Harmonie, en hun sfeervolle repetitielokaal konden we ons optimaal voorbereiden op hetgeen wat komen ging…een hartelijk dank aan de mensen van de Biltse Harmonie!

Ons inspeelwerk, de Moorse mars “Mozárabes 1960” van José María Ferrero Pastor, klonk goed en maakte veel indruk. Aansluitend werd het verplicht werk  “Sinfonia Brevis”van de Tsjechische componist Zdenek Lukás uitgevoerd. Daarna was het de beurt aan onze euphoniumspeler Edwin de Neijs, die prachtig soleerde in het werk “Seascape” van Alfred Reed. Als letterlijke klap op de vuurpijl speelden we “Boule de Feu” van de Belgische componist Jos Hanniken.

Ontlading en afwachten maar. Druk schrijvende jury. Muzikanten en fans van andere verenigingen die eveneens wachten op de puntenuitslag. In afwachting van het juryberaad en de daarbij behorende punten soleerde onze altsaxofonist Jules van de Loo prachtig in “Pequeña Czarda” van Pedro Itturalde, en speelden we tot slot de mars “Airpower” van onze Edwin de Neijs.

Vervolgens werden de voorzitters van de verenigingen die de uitslag in ontvangst mochten nemen gevraagd op het podium plaats te nemen. Vol vertrouwen betrad onze voorzitter Remi Leunissen het podium…

Diploma Concertconcours IJsselstein | 2012

En dan de uitslag

De uitslag, die mocht er zijn! Het werd een onvergetelijk avond waarbij we de sterren van de hemel speelden. Onderstaand het resultaat dat toegekend werd door de juryleden Dirk Lautenbach, Arie Stolk en Fried Dobbelstein:

  • 93,17 punten voor het verplichte werk “Sinfonia Brevis” van Zdenek Lukás;
  • 91,83 punten voor de keuzewerken “Seascape” van Alfred Reed en “Boule de Feu” van Jos Hanniken;
  • Totaal 92,5 punten, een eerste prijs met onderscheiding!

Onze maandenlange inzet, de gedisciplineerde inzet van onze muzikanten, het prachtige solospel van Edwin de Neijs, én de deskundige inzet van onze dirigent Hardy Mertens bezorgden ons het hoogste aantal punten van het gehele concours! Met dank aan de inzet van de organisatie van CBOW hebben we een onvergetelijke concertwedstrijd beleefd.