Op zondag 18 november 2018 was het eindelijk zover. Na een uiterst relaxte voorbereiding en een drietal try-out concerten waren we er klaar voor. De MBGF (Muziekbond Gelderland-Flevoland) voorzag met Theater de Hanzehof te Zutphen in een uitstekende en sfeervolle concoursaccommodatie, alwaar de Koninklijke Harmonie Orpheus op zondagavond als laatste orkest van dit Concertconcours het podium betrad. En met succes!

Nadat onze 75 leden hadden plaatsgenomen op het podium betrad onze dirigent Hardy Mertens met veel energie en passie het podium. Voorafgaand aan het concours liet Hardy al meerdere keren blijken dat hij ongelofelijk veel zin had om muziek te maken. En dát had iedereen, zonder uitzondering. Zin in musiceren én opperste concentratie was ook op zijn plaats, zeker gezien het uitdagende repertoire dat we gekozen hadden.

 

Diploma Concertconcours Zutphen | 2018

Met name de uitvoering van “Requiem for a future war” heeft zowel bij het aanwezige publiek als de jury een onuitwisbare indruk achter gelaten. Eerlijk gezegd moest zowel ons orkest als het publiek na afloop wel even bekomen van de aangrijpende compositie van onze eigen dirigent Hardy Mertens. Gelukkig konden we ons optreden met een vrolijke noot besluiten. Dat kon niet anders zijn dan de ‘Tratta-mars”, gecomponeerd door Matthias van Nispen tot Pannerden, ook lid van ons orkest.