8 Home 4 Evenement 4 Tilburgse Tonen, Koninklijke Harmonie Orpheus & Tilburgs Mannenkoor La Renaissance

Op zaterdagavond 23 maart vindt er in de concertzaal van Factorium een bijzondere ontmoeting plaats tussen twee Tilburgse muziekverenigingen: Tilburgs Mannenkoor La Renaissance en Koninklijke Harmonie Orpheus.

Het Tilburgs Mannenkoor La Renaissance werd opgericht in 1911. Vanaf het begin heeft het koor een belangrijke plaats ingenomen in het muziekleven van Tilburg en daarbuiten. Het repertoire was en is voor een groot deel geïnspireerd door de klassieke muziek met de nadruk op het bekende operarepertoire.

Daarnaast is er plaats voor andere klassieke werken, musical, volksmuziek, religieuze en eigentijdse muziek. Het koor treedt voornamelijk op in Tilburg en omgeving maar onlangs maakte La Renaissance een concertreis naar de Moezel.

La Renaissance opent deze avond het concert met een rijk geschakeerd programma met Variaties op Schuberts Die Forelle en werken van Verdi, Lovland, Keel, Ravenal, Beethoven, Dostal, Rogers & Hammerstein en Vangelis.

Het koor staat onder muzikale leiding van dirigent Carl van Kuijck en de begeleiding is in handen van de pianist Ben Martin Weijand.

Na de pauze gaat Koninklijke Harmonie Orpheus onder leiding van Hardy Mertens op reis naar het land van de rijzende zon: Japan!

Ons muzikale jaar 2024 staat in het teken van het concours in november. We gaan daar onder andere een stuk spelen van de componist Hiroshi Oghuri: Shin-Wa, een ‘mythe voor blaasorkest’. De muziek verbeeldt een legende genaamd Ama-no-Iwato, waarin de Japanse stormgod zijn zus Amaterasu uit een spelonk moet lokken om zo het licht dat zij met zich meedroeg weer terug te brengen in het land. Wij voeren het stuk deze avond voor de eerste keer uit!

Geheel in stijl spelen we nog twee werken van Japanse componisten, Intermezzo van Horoshi Hoshina en Voyage van Satoshi Yagisawa. We sluiten af met Bernstein’s Three Dance Episodes.

We hopen u te ontmoeten!

 

Tilburgse Tonen, Koninklijke Harmonie Orpheus & Tilburgs Mannenkoor La Renaissance