Koninklijke Harmonie Orpheus uit Tilburg nodigt u uit voor een bijzonder concert op zondagmiddag 2 juni 14:00 in De Stoelendans in Oirschot. In een informele sfeer komt muziek samen met korte verhalen en gesprekken over creatieve inspiratie en praktijk.

Het hoogtepunt van deze middag is de wereldpremière van Twin Flames, een nieuwe compositie van Hardy Mertens. Laat je meevoeren door de indrukwekkende klanken, vergezeld van de voordracht van het gelijknamige gedicht door Sanna Severins, waarop de compositie is gebaseerd. Ontdek ook de ins en outs van het concourstraject van Orpheus, waarvoor Twin Flames werd geschreven. Hardy Mertens vertelt over zijn creatieve proces en neemt je mee in onze voorbereiding door een korte demonstratie van een stukje repetitie. Tijdens deze boeiende middag kom je te weten wat een concours nu precies is en hoe dit voor en achter de schermen in elkaar steekt.

Naast Twin Flames brengt Orpheus een gevarieerd programma met werken als Voyage van Satoshi Yagisawa, de Moorse mars Habibi van Alfredo Anduix Rodríguez, Vijf Kleine Parades van Koos van de Griend, Intermezzo van Hiroshi Hoshina en Shin-Wa van Hiroshi Oghuri. Deze muziek, die zelden in Nederland wordt gespeeld, is verrassend en afwisselend. Maak kennis met de rijke wereld van blaasmuziek van eigen bodem en uit het verre Japan!

Na afloop van het concert nodigen we u uit om samen het glas te heffen op een geslaagde middag, met volop ruimte voor gesprek en vragen. Of u nu een doorgewinterde muziekliefhebber bent of gewoon nieuwsgierig naar de wereld van harmoniemuziek, dit concert is voor iedereen interessant! Mis deze unieke ervaring niet en reserveer nu een plekje in uw agenda voor een middag vol muzikale ontdekkingen en inspiratie met Koninklijke Harmonie Orpheus!

 

Wereldpremière “Twin Flames”