Op zondagmiddag 8 oktober 2023 gaven we net als vorig jaar een kinderconcert in het Loft theater te Tilburg. Het werd enthousiast ontvangen. De zaal zat meer dan vol, er zat zelfs publiek op de trap! Ook dit jaar vertelde Frank van Pamelen een verhaal aan de kinderen, wat wij muzikaal begeleidden.

Deze keer brachten we het stuk ‘Band Land’. Dit muzikale sprookje vertelt een liefdesverhaal over een trompet en een klarinet die samen de rivaliteit tussen hun instrumentenfamilies overwinnen.
Met dit verhaal werden alle instrument(groepen) aan de kinderen op een speelse wijze geïntroduceerd. Vervolgens speelden we de muziek van de populaire film ‘How To Train Your Dragon’.
We hadden dit stuk verdeeld in 3 delen, en de kinderen mochten tijdens het luisteren steeds 1/3e deel van een draak tekenen en kleuren.

Wat het extra leuk maakte, was dat na ieder stuk de kinderen hun tekening moesten doorgeven, zodat iedere draak uiteindelijk door 3 kinderen werd getekend. Dit leverde erg mooie exemplaren op en na het concert hebben we dan ook enkele kinderen beloond met een prijs. We sloten het concert af met de nostalgische klanken van Super Mario Bros. Erg herkenbare muziek voor de kinderen. Ze moesten ook erg lachen toen Hardy transformeerde naar een dirigerende Super Mario.

Het was een heel leuk concert, zowel voor het publiek als ook de muzikanten!

Dit bericht is gepubliceerd op 9 oktober 2023

Meer nieuws

Verslag Nieuwjaarsconcert 14 januari 2024

Verslag Nieuwjaarsconcert 14 januari 2024

Op zondagmiddag 14 januari gaven we onder leiding van onze dirigent Hardy Mertens een Nieuwjaarsconcert op onze eigen vertrouwde (repetitie)locatie, wijkcentrum de Baselaer. Voor de pauze gaven wij een muzikaal programma met als thema 'de lucht in'. Dit was...

Lees meer
We hebben een nieuwe website!

We hebben een nieuwe website!

Trouwe bezoekers aan de website hebben het vast al gezien: we hebben een nieuwe website! Met vereende krachten, maar toch vooral wel met die van onze voorzitter Remi Leunissen, is er het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een nieuwe website. Financiële ondersteuning...

Lees meer
Verslag concert 19 november

Verslag concert 19 november

Op zondagmiddag 19 november gaven we samen met harmonie Vriendenkrans uit Heel een duoconcert. We speelden in Cultureel Centrum de Stoelendans in Oirschot, in het midden tussen onze thuislocaties Heel en Tilburg. Tijdens dit concert zagen we onze dirigent Hardy...

Lees meer