Op zondagmiddag 8 oktober 2023 gaven we net als vorig jaar een kinderconcert in het Loft theater te Tilburg. Het werd enthousiast ontvangen. De zaal zat meer dan vol, er zat zelfs publiek op de trap! Ook dit jaar vertelde Frank van Pamelen een verhaal aan de kinderen, wat wij muzikaal begeleidden.

Deze keer brachten we het stuk ‘Band Land’. Dit muzikale sprookje vertelt een liefdesverhaal over een trompet en een klarinet die samen de rivaliteit tussen hun instrumentenfamilies overwinnen.
Met dit verhaal werden alle instrument(groepen) aan de kinderen op een speelse wijze geïntroduceerd. Vervolgens speelden we de muziek van de populaire film ‘How To Train Your Dragon’.
We hadden dit stuk verdeeld in 3 delen, en de kinderen mochten tijdens het luisteren steeds 1/3e deel van een draak tekenen en kleuren.

Wat het extra leuk maakte, was dat na ieder stuk de kinderen hun tekening moesten doorgeven, zodat iedere draak uiteindelijk door 3 kinderen werd getekend. Dit leverde erg mooie exemplaren op en na het concert hebben we dan ook enkele kinderen beloond met een prijs. We sloten het concert af met de nostalgische klanken van Super Mario Bros. Erg herkenbare muziek voor de kinderen. Ze moesten ook erg lachen toen Hardy transformeerde naar een dirigerende Super Mario.

Het was een heel leuk concert, zowel voor het publiek als ook de muzikanten!

Dit bericht is gepubliceerd op 9 oktober 2023

Meer nieuws

De Zomeravondconcerten, we hielden het maar net droog

De Zomeravondconcerten, we hielden het maar net droog

Op woensdag 3 juli en donderdag 4 juli gaven wij ons jaarlijkse zomeravondconcert in de buitenlucht. Op woensdag waren wij te gast bij Giardino d’Italia, waar we na een flinke regenbui eindelijk ons programma konden spelen. Op donderdag speelden we in het prachtige...

Lees meer
Twin Flames, een wereldpremière op weg naar het concours

Twin Flames, een wereldpremière op weg naar het concours

Zondagmiddag 2 juni hebben we weer mogen spelen in Cultureel Centrum de Stoelendans in Oirschot. Hier hebben we een half jaar geleden ook een concert gegeven en de zaal was zo goed in de smaak gevallen dat we graag terugkwamen. Dit keer verzorgden we het gehele...

Lees meer
De jubilarissen van 2024

De jubilarissen van 2024

De jubilarissen van dit jaar mogen we met recht wel rekenen tot de 'meubelstukken' van de Koninklijke Harmonie Orpheus. Joep Nijkamp en Berry Jansen zijn samen goed voor 75 jaar lidmaatschap. Daar hebben we op een van de laatste repetities van het seizoen natuurlijk...

Lees meer