Op zondagmiddag 8 oktober 2023 gaven we net als vorig jaar een kinderconcert in het Loft theater te Tilburg. Het werd enthousiast ontvangen. De zaal zat meer dan vol, er zat zelfs publiek op de trap! Ook dit jaar vertelde Frank van Pamelen een verhaal aan de kinderen, wat wij muzikaal begeleidden.

Deze keer brachten we het stuk ‘Band Land’. Dit muzikale sprookje vertelt een liefdesverhaal over een trompet en een klarinet die samen de rivaliteit tussen hun instrumentenfamilies overwinnen.
Met dit verhaal werden alle instrument(groepen) aan de kinderen op een speelse wijze geïntroduceerd. Vervolgens speelden we de muziek van de populaire film ‘How To Train Your Dragon’.
We hadden dit stuk verdeeld in 3 delen, en de kinderen mochten tijdens het luisteren steeds 1/3e deel van een draak tekenen en kleuren.

Wat het extra leuk maakte, was dat na ieder stuk de kinderen hun tekening moesten doorgeven, zodat iedere draak uiteindelijk door 3 kinderen werd getekend. Dit leverde erg mooie exemplaren op en na het concert hebben we dan ook enkele kinderen beloond met een prijs. We sloten het concert af met de nostalgische klanken van Super Mario Bros. Erg herkenbare muziek voor de kinderen. Ze moesten ook erg lachen toen Hardy transformeerde naar een dirigerende Super Mario.

Het was een heel leuk concert, zowel voor het publiek als ook de muzikanten!

Dit bericht is gepubliceerd op 9 oktober 2023

Meer nieuws

Lions helpen Orpheus richting Concours!

Lions helpen Orpheus richting Concours!

Op woensdagavond 22 mei 2024 bracht een vertegenwoordiging van de Lions Club Tilburg ‘Regte Heide’ een bezoek aan Wijkcentrum De Baselaer. Een Lions Club is een charitatieve club waarvan de leden op vriendschappelijke basis samenwerken. Zij ondersteunen een breed...

Lees meer
Tilburgse Tonen waren Top!

Tilburgse Tonen waren Top!

Op zaterdagavond 23 maart vond er in de theaterzaal van Factorium een een bijzondere ontmoeting plaats tussen twee Tilburgse muziekverenigingen: Tilburgs Mannenkoor La Renaissance en Koninklijke Harmonie Orpheus. Het Tilburgs Mannenkoor La Renaissance werd opgericht...

Lees meer
Geslaagd Nieuwjaarsconcert 2024

Geslaagd Nieuwjaarsconcert 2024

Op zondagmiddag 14 januari gaven we onder leiding van onze dirigent Hardy Mertens een Nieuwjaarsconcert op onze eigen vertrouwde (repetitie)locatie, wijkcentrum de Baselaer. Voor de pauze gaven wij een muzikaal programma met als thema 'de lucht in'. Dit was...

Lees meer