Op zondagmiddag 14 januari gaven we onder leiding van onze dirigent Hardy Mertens een Nieuwjaarsconcert op onze eigen vertrouwde (repetitie)locatie, wijkcentrum de Baselaer.
Voor de pauze gaven wij een muzikaal programma met als thema ‘de lucht in’. Dit was geïnspireerd op de jaarwisseling, wanneer er altijd van alles ‘de lucht in’ gaat.
We gaven een mooi maar voor ons zwaar te spelen programma, dus erna waren we allemaal moe maar voldaan.
We trapten het concert af met Prelude van The Spitfire, door William Walton. Hiermee was meteen de aandacht van het publiek getrokken.
Vervolgens brachten we deel 3 van Bacchus on Blue Ridge van Joseph Horovitz. Deel 3 is erg speels en de trompetsolo werd prachtig uitgevoerd door Ruud.
Daarna brachten we Airpower, een ceremoniële mars van Eindhoven vliegbasis en een compositie van ons oud-lid Edwin de Neijs.
Vervolgens How to Train Your Dragon. Deze muziek wordt door velen gezien als misschien wel de mooiste filmmuziek die er bestaat.
In Superman march, klonken de welbekende klanken van Superman.
We sloten af met de RAF March Past.
Na de pauze werd het concert vervolgd door de River Aa Bigband uit Veghel, onder leiding van onze eigen klarinettist (ook saxofonist) Theo Gerris.
Het bleef nog gezellig aan de bar, waar zowel muzikanten als gasten bleven hangen en samen proostten op het nieuwe jaar.
Hiermee zijn we samen het nieuwe jaar weer muzikaal begonnen. Een jaar dat vooral in het teken zal staan van het concours in november. Maar zover zijn we nog niet. Nu kijken we uit naar ons eerstvolgende concert: een uitwisselingsconcert op zaterdagavond 23 maart in Factorium met het Tilburgse koor La Renaissance.
Hopelijk tot dan!

Dit bericht is gepubliceerd op 9 februari 2024

Meer nieuws

We hebben een nieuwe website!

We hebben een nieuwe website!

Trouwe bezoekers aan de website hebben het vast al gezien: we hebben een nieuwe website! Met vereende krachten, maar toch vooral wel met die van onze voorzitter Remi Leunissen, is er het afgelopen half jaar hard gewerkt aan een nieuwe website. Financiële ondersteuning...

Lees meer
Verslag concert 19 november

Verslag concert 19 november

Op zondagmiddag 19 november gaven we samen met harmonie Vriendenkrans uit Heel een duoconcert. We speelden in Cultureel Centrum de Stoelendans in Oirschot, in het midden tussen onze thuislocaties Heel en Tilburg. Tijdens dit concert zagen we onze dirigent Hardy...

Lees meer
Kinderconcert Tem een Draak!

Kinderconcert Tem een Draak!

Op zondagmiddag 8 oktober 2023 gaven we net als vorig jaar een kinderconcert in het Loft theater te Tilburg. Het werd enthousiast ontvangen. De zaal zat meer dan vol, er zat zelfs publiek op de trap! Ook dit jaar vertelde Frank van Pamelen een verhaal aan de kinderen,...

Lees meer